Coax kabel aansluiten in 5 stappen

19 Dec 2012
In dit artikel leert u hoe u een coax connector aansluit op een coax kabel. Deze manier van montage is gebaseerd op een methode waarbij er niet gesoldeerd wordt.

Benodigdheden


  • Coax kabel van ruimschoots voldoende lengte
  • Twee coax connectoren
  • Kabelmes of Coax stripper
  • KniptangStap 1: op maat knippen van de coax kabelHeeft u een rol van 100 meter? En heeft u maar 15 meter nodig? Knip dan met een kniptang de gewenste 15 meter door. Leg hierbij de kabel alvast in de positie waar u hem wilt gebruiken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Wanneer u de kabel in de muur wilt en er maar een klein gaatje is om de kabel door heen te steken, zorg er dan voor dat u eerst de kabel in de muur zet en daarna de coax connectors bevestigt.

Stap 2: verwijder 12 mm van de buitenmantelU heeft nu uw coax kabel op maat. Nu snijdt u met het mesje ongeveer 12 milimeter (1,2 cm) van de buitenmantel af. Denk er om dat u de kopermantel niet beschadigt door te diep te gaan. Snijdt met mesje rondom te kabel en trek de buitenmantel er af. Het is geen probleem als er draadjes los gaan zitten. U kunt deze met de hand weer aan de mantel draaien.

Kern coaxkabel

Stap 3: kopermantel buigenNu gaat het er om dat de witte kernmantel zichtbaar wordt. Buig daardoor de kopermantel naar achteren zodat deze over de buitenmantel komt.

Stap 5: draai de coax connector op de coax kabel


Als laatste gaan we de coax connector op de coax kabel aansluiten. Als het goed is heeft u nu een kabel op maat, waarvan de kopermantel, kernmantel, buitenmantel en de kern zichtbaar is. Draai nu de connector op de kabel. In de connector zit in het midden een gaatje. Hier moet de kern van de coax kabel worden geklemd. Nu kunt u de connector vastdraaien en is uw connector aangesloten!

Coax kabel netjes wegwerken?


Benieuwd hoe je de coax kabel netjes weg kunt werken? Lees dan ook eens het blogbericht over kabelgoot. Hierin geven we verschillende tips & tricks. Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze klantenservice via 0511-700206.