Efficiënt werken met een ABB Hafonorm installatiekast

19 Mar 2014
De installatiekasten van ABB uit de serie Hafonorm zijn speciaal ontwikkeld voor een eenvoudige en efficiënte installatie. Een logische indeling en een nette en eenvoudige werkwijze staan centraal.
De voordelen van de ABB Hafonorm serie op een rij:

Maatwerk


Alle Hafonorm installatiekasten zijn voorzien van het unieke Busboard systeem. Componenten ter uitbreiding van een standaard installatiekast kunnen eenvoudig toegevoegd worden door ze in de kast te klikken. Doormiddel van de steekcontacten wordt er automatisch contact gemaakt. Er hoeft dus geen bedrading aan de voedende zijde aangesloten te worden. De kast is hierdoor eenvoudig in te richten met bijvoorbeeld een extra kookgroep, fornuisgroep of lichtgroep, zodat de installatiekast perfect om maat gemaakt kan worden voor de situatie.

aardlekschakelaars_onderin

Overzichtelijk


Bij Hafonorm staat een nette installatie en afwerking centraal. Daarom is er een vaste en duidelijke indeling van de aardlekschakelaars en andere componenten. De aardlekschakelaars kunnen onderin de installatiekast gemonteerd worden en de automaten bovenin waardoor er een nette en handige indeling van de kast ontstaat.

schroefloze_contacten

Schroefloze contacten


De automaten (flexomaten en comfomaten) zijn voorzien van schroefloze contacten aan de afgaande zijde. De bedrading is hierdoor gemakkelijk aan te sluiten omdat je de draden alleen maar in hoeft te steken.

handige_buisinvoer

Handige buisinvoer


Door de stapelbare zadel Z8-S en het deelbare invoerstuk zijn de buizen handig vast te zetten en in te voeren. Schroef het zadel vast aan de muur en zet vervolgens de 16- of 19 mm buizen vast met één klik. De buizen verdwijnen vervolgens in het deelbare invoerstuk. De vier delen van het invoerstuk zijn eenvoudig los te maken of te bevestigen dankzij de klikvingers.

Slimme verpakking


De verpakkingen zijn hersluitbaar en zowel aan de boven als de onderzijde te openen. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld vooraf de benodigde componenten in de installatiekast wilt klikken. Vervolgens kan de kast klant-en-klaar en goed verpakt doorgestuurd worden naar de plaats van bestemming.

slimme_verpakking