Attema introduceert dubbele inbouwdoos DUO-UHW50

16 May 2013
Na de succesvolle introductie van de enkelvoudige hollewand inbouwdoos UHW50 is er nu een dubbele variant beschikbaar; de DUO-UHW50.

De DUO-UHW50 is de enige dubbele inbouwdoos die zowel half of volledig gesloten kan worden toegepast. Attema wil met deze innovatie een hogere efficiency realiseren in het installatiewerk. Naast de standaard grijze uitvoering is er ook een brandwerende uitvoering van de DUO-UHW50 beschikbaar.

Efficiënt werken


Met de DUO-UHW50 is het nu ook mogelijk om in hollewanden 2- of 3- voudige contactdozen op één steen te installeren. Er hoeft alleen nog maar een voedende bedrading aangesloten te worden en het is klaar. Hierdoor bespaart u veel dubbel werk.

Hebben losse elementen uw voorkeur? Doordat de aansluitruimte van de DUO-UHW50 royaal is, kan de bedrading tussen de schakelmaterialen eenvoudig aangebracht en weggewerkt worden.

Extra mogelijkheden


U kunt ervoor kiezen de DUO-UHW50 te koppelen aan de enkelvoudige UHW50 hollewand inbouwdoos. Daarnaast zijn er slimme extra’s verkrijgbaar waarmee de mogelijkheden worden vergroot. Met behulp van bijvoorbeeld een losse tuit, creëert u een extra invoermogelijkheid (buizen van 16 of 19 mm) aan de onderkant van de inbouwdoos. De tuit kan van een aparte kabelinvoergrip worden voorzien voor kabels met een diameter van 8 tot 14 mm.

Toepasbaar bij achterhoutDUO-UHW50 bij achterhoutAchterhout is een multiplexplaat die direct achter de gipsplaat bevestigd wordt. Hiermee wordt de wand plaatselijk versterkt omdat er bijvoorbeeld iets aan de wand bevestigd moet worden. In een dergelijk geval wordt de totale plaatdikte van gipsplaat en multiplex zo groot, dat een standaard hollewanddoos niet gemonteerd kan worden. Bij de DUO-UHW50 levert de totale plaatdikte geen problemen op. Deze hollewanddoos is voorzien van een constructie waardoor de invoer van de combituit achter de multiplexplaat uitkomt. Hierdoor kan de buis op de gebruikelijke manier in de tuit gevoerd worden.