Berker by Hager introduceert de nieuwe spuitwaterdichte schakelmaterialen serie: Berker W.1

7 Sep 2015
Nieuw in ons assortiment is de serie spuitwaterdicht schakelmateriaal van Berker by Hager: de W.1. Wij vertellen u graag meer over dit product.

Spatwaterdicht en spuitwaterdicht


Naast de spatwaterdichte serie die Berker by  Hager al had, namelijk de Aqua serie, is er nu een schakelmaterialen serie die spuitwaterdicht is. Maar wat is nou het verschil tussen spatwaterdicht en spuitwaterdicht? Als materiaal spatwaterdicht is, betekent dit eigenlijk dat het product niet helemaal waterdicht is. Zoals het woord eigenlijk al zegt, kan het materiaal tegen waterspatten. Materiaal dat spuitwaterdicht is, is bestand tegen waterstralen. Voor ruimtes waar veel met water wordt gewerkt, raden wij u aan om de W.1 serie van Hager Berker te gebruiken.


Vormgeving


De W.1 serie is strak vormgegeven, dit komt door de rechte lijnen. De serie is in twee kleuren verkrijgbaar, namelijk polarwit en staalgrijs. Ook is er een optie om verlichte afdekramen te gebruiken. Naast dat het echte eyecatchers zijn, zijn de licht gevende afdekramen ook erg handig voor donkere ruimtes zoals (parkeer)garages en magazijnen.


Kwaliteit en functionaliteit


Naast de vormgeving is er ook rekening gehouden met de kwaliteit en functionaliteit van het materiaal. Het schakelmateriaal heeft een beschermingsgraad van IP55 en kan samengesteld of modulair besteld worden. Doordat het schakelmateriaal zelf samengesteld kan worden, kan het uitgebreid worden met o.a. sleutelschakelingen, signaalverlichting, noodschakelingen, antenne-, netwerk- en luidsprekeraansluitingen.

Het opbouwvak is verkrijgbaar in enkelvoudige, tweevoudige en drievoudige uitvoering. Na het monteren van het opbouwvak kan de schakelaar gemonteerd worden. Doordat er in het bodemdeel een kliksysteem aanwezig is, is het materiaal erg montage vriendelijk.
Ook bij een ongelijke ondergrond is het materiaal te gebruiken, dit komt door een speciaal membraam aan de achterzijde van de behuizing die zorgt voor vereffening van de ondergrond. Naast vereffening van de ondergrond zorgt het membraam er ook voor dat er geen water het schakelmateriaal binnen kan dringen.


w.1.1.1berker

Alle voordelen op een rij


Hierbij zetten we graag nog eens alle voordelen voor u op een rij:
  • Spuitwaterdicht schakelmateriaal (IP55)
  • Fraaie vormgeving
  • Naar eigen wens samen te stellen
  • Vele uitbreidingsmogelijkheden
  • Montagevriendelijk
  • Vereffening van de ondergrond

Kijk snel op onze website voor het uitgebreide assortiment van de nieuwe W.1 serie van Berker by Hager.