Jung AS500: Wandcontactdozen

30 Sep 2015
Het merk Jung biedt een groot scala aan verschillende schakelmaterialen. Een populaire serie in ons assortiment is Jung AS500. De kleuren wit (RAL9010) en crème wit (Ral1013) worden het meeste toegepast. Over het design is goed nagedacht. Vorm en functie vormen samen een mooie eenheid waardoor het schakelmateriaal goed past in vrijwel iedere stijl interieur. In dit bericht vertellen we u graag meer over de verschillende soorten wandcontactdozen van de Jung AS500 serie.

jung-wandcontactdoos-met-beschermingscontact_a520n-10960099

Randaarde


In de meeste huishoudens vindt u wandcontactdozen met randaarde. Vanaf 1997 zijn geaarde wandcontactdozen namelijk verplicht in de gehele woning.
De AS500 serie van Jung heeft verscheidene wandcontactdozen met randaarde. Zo heeft de AS500 serie een basic, geaarde wandcontactdoos.


Naast basic geaarde wandcontactdozen, zijn er ook geaarde en kindveilige wandcontactdozen. Deze zijn aan te raden voor plekken in uw huis waar kinderen gemakkelijk bij het stopcontact kunnen komen. U kunt kindveilige producten herkennen aan de aanduiding: ‘KI’ in het fabrikant nummer.


Bent u op zoek naar een geaard stopcontact voor een ruimte waar deze blootgesteld wordt aan vocht, bijvoorbeeld in de badkamer. Dan is de wandcontactdoos met klapdeksel het ideale product.
Om uw wandcontactdoos spatwaterdicht (IP44) te maken, kunt u gebruik maken van de afdichtingslens uit de AS500 serie. De afdichtlens is ook te gebruiken voor inbouwschakelaars en impulsdrukkers, draaischakelaars en tijdschakelklokken.jung-wandcontactdoos-zonder-beschermingscontact_a511nww-10961578

Geen randaarde


Tegenwoordig hebben bijna alle gebouwen/nieuwbouw huizen geaarde stopcontacten. In woningen gebouwd voor 1997 komt u nog vaak wandcontactdozen tegen zonder randaarde. Mocht u deze willen vervangen, dan kunt u ook gebruik maken van wandcontactdozen die niet geaard zijn.


In de AS500 serie van Jung zijn er naast geaarde wandcontactdozen ook wandcontactdozen te vinden zonder randaarde. Zo is er een normale en een kindveilige versie van de wandcontactdoos zonder randaarde. De kindveilige versie heeft een geïntegreerde, verhoogde aanrakingsveiligheid.


jung-wandcontactdoos-met-beschermingscontact_as520-obfwwledw-10962199

Led oriëntatie verlichting


Wilt u een echte eyecatcher als wandcontactdoos? Dan is de wandcontactdoos met led verlichting uit de AS500 serie een geschikt product. De ledverlichting laat uw stopcontact opvallen en zorgt voor een trendy aanzicht. Naast dat dit product een eyecatcher is, is het ook erg veilig. Deze wandcontactdoos heeft een geïntegreerde, verhoogde aanrakingsveiligheid en is hierdoor perfect voor ruimtes waar kinderen gemakkelijk bij het stopcontact kunnen komen. De led-eenheid is uitwisselbaar en moet aangesloten worden door middel van 2 flexibele draden van ca. 220 mm lang. Voor deze wandcontactdoos is een extra diepe inbouwdoos vereist. De wandcontactdoos heeft een beschermingscontact van 16 A 250 V ~.jung-afdekraam_as581ww-10961023jung-afdekraam_as581-10960423

Afdekraam


Op de wandcontactdoos met led verlichting na, worden de wandcontactdozen zonder afdekraam geleverd. Op onze website vindt u de bijpassende afdekramen uit de AS500 alpinwit en crèmewit serie. Deze zijn van enkelvoudig tot vijfvoudig en in verschillende kleuren, bij ons verkrijgbaar.