Verassend eenvoudig inbouwsokkels monteren? Schneider Electric Quickflex

8 Mar 2016
Bij het inbouwen van inbouwsokkels komt het nog wel eens voor dat je je kan verwonden aan de metalen draagring. Ook is het aansluiten van de bedrading en het uitlijnen van de inbouwsokkel altijd een uitdaging. Wil je sneller, makkelijker en veiliger je inbouwsokkel met zelfs eventuele extra functies monteren? Dan zijn de Schneider Electric Quickflex installatieschakelaar-, jalouzieschakelaar- en drukcontactinbouwsokkels ideaal voor jou!

Voordelen

  • 25% minder montagetijd
  • Veilige montage door dikkere afgeronde metalen draagring
  • Gemakkelijk uit te lijnen
  • Bewegingsvrijheid tijdens aansluiten
  • Gemakkelijk invoeren van bedrading
  • Nieuwe functies kunnen snel worden toegevoegd (Quickflex modules)

1 Aansluiten kabels

De Quickflex inbouwsokkels maken je het gemakkelijk om bekabeling aan te sluiten. Dit komt door de trechtervormige kabelinvoeren, welke onder een hoek van 35 graden zijn geplaatst. Dit zorgt er ook voor dat het basiselement snel en gemakkelijk te plaatsen is. De lage inbouwdiepte geeft je genoeg bewegingsvrijheid bij het aansluiten. Daarnaast beschikken de Schneider Electric Quickflex inbouwsokkels over steekklemmen, waardoor je niet eens meer gereedschap nodig hebt.

Aansluiten Quickflex Schneider Electric/Merten

2 Uitlijnen Quickflex

De inbouwsokkels beschikken over een dikke en afgeronde stalen draagring van 1 mm dik. Door het dikke stalen materiaal behoudt hij zelfs zijn vorm op oneffen muren. De afronding van de draagring zorgt ervoor dat je je niet meer zo snel verwondt. Wanneer je verschillende inbouwsokkels onder of naast elkaar wilt monteren, is het belangrijk om deze goed uit te lijnen. De markeringen op de Quickflex maken dit proces erg gemakkelijk.

Uitlijnen Quickflex Schneider Electric/Merten

3 Schroeven of klauwen?

De Quickflex van Schneider Electric kan op twee manieren worden gemonteerd. Zo kun je de Quickflex op de inbouwdoos schroeven, maar is deze ook met klauwen in de inbouwdoos te bevestigen. De klauwen maken gebruik van de quick-fastening screw techniek. Dit houdt in dat je met drie simpele draaibewegingen de schroeven in de klauwen vast maakt, waardoor deze zich in de inbouwdoos klemmen.

Quick-fastening screw techniek Quickflex Schneider Electric/Merten

4 Testen Quickflex

Soms kom je na het aansluiten van je schakelaar of wandcontactdoos er achter dat het niet zo werkt zoals je had gehoopt. Om dit te verhelpen zal je dus dan al het afdekkingsmateriaal ervanaf moeten halen. Met de Quickflex hoeft dit gelukkig niet meer. De testcontacten zitten namelijk aan de voorkant, waardoor je zonder demontage kan testen. Zo kun je gemakkelijk zien of je aansluitfouten hebt gemaakt.

Testen aansluiting Quickflex Schneider Electric/Merten

5 Quickflex modules

Wanneer je extra modules zoals een overspanningsmodule, LED-controlelampmodule of een LED verlichtingsmodule toe wilt voegen, kan dit heel gemakkelijk. De modules kun je simpelweg in het basiselement steken. Demontage van het basiselement hoeft dus niet te gebeuren. Handig hè?

Quickflex Led-verlichtingsmodule Schneider Electric/Merten

6 Afdekkingsmaterialen

Naast de modules wil je natuurlijk ook graag bijpassend afdekkingsmateriaal voor je Quickflex inbouwsokkel. De afdekkingsmaterialen die hier op aansluiten, vind je in de M-smart, M-plan en M-creativ serie .

How-to-video

Wil je nou zien hoe je de Schneider Electric Quickflex inbouwsokkels gemakkelijk kan monteren? Kijk dan deze handige instructievideo. We wensen je alvast veel plezier met inbouwen!