ABB Haf
Hafobox installatiedozen en Hafonorm installatiekasten. Flexibiliteit, eenvoud en betrouwbaarheid.
Bekijk alle producten

Abb haf blogberichten

Een installatiedoos heb je in diverse varianten voor verschillende toepassingen. Zo heb je bijvoorbeeld kabeldozen, lasdozen en hollewanddozen. In dit blogbericht geven we een...
Lees meer

Asea Brown Boveri, bij de meeste mensen bekend als het bedrijf ABB. ABB is een Zwitserse multinational die zich vestigt in Zurich, het economisch centrum van Zwitserland. Zij richten zich op de industriële automatisering. Jaarlijks besteden zij veel geld en tijd in het doen van onderzoek en ontwikkeling. 

ABB producten staan voor extra gemak, milieubewustheid en een hoge betrouwbaarheid waardoor je wordt voorzien van producten van hoge kwaliteit.

ABB Hafonorm

Onder de naam Hafonorm verstaan wij bij ABB installatiekasten- en toebehoren. 

Voor elke toepassing is er een ideale groepenkast beschikbaar, aangezien je de kasten snel en eenvoudig op maat kunt bouwen. 

Er zijn verschillende soorten kasten verkrijgbaar. Zo heb je installatiekasten die kunnen worden geleverd met aardlekautomaten (type HC, ook wel Comformaten) of met installatieautomaten (type HAD, ook wel Flexomaten). 

Deze twee types zijn voorzien van een Busboard, dit betekent dat er geen delen zijn die met draden zijn verbonden. Bij een Busboard wordt de spanning namelijk via een rail geleid en kunt u de automaten er moeiteloos inklikken. Voordelen hiervan zijn dat u uw installatiekasten zo snel en eenvoudig kunt uitbreiden met extra groepen. 

ABB Hafobox

Onder ABB Hafobox vallen de o.a. installatiedozen, zoals: (multi)gietbouwdozen, trekdozen, montagedozen, inbouwdozen en centraaldozen. 

Deze zijn zeer eenvoudig monteerbaar in iedere situatie waarbij u profiteert van extra gemak. Zij staan bekend om zijn/haar hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en multifunctionaliteit. De voordelen van de ABB installatiedozen zijn dat deze hoge vormvastheid en goede maatvoering hebben. Ze zijn voorzien van een detectiesticker waardoor u de inbouwdozen gemakkelijk en snel kunt terugvinden na het installeren. 

Als u specifiek naar de hollewanddozen kijkt, dan is een extra voordeel daarvan dat er geen gereedschap vereist is bij de montage. Dat komt doordat deze hollewanddozen trekbandjes bevatten waardoor een snelle montage mogelijk wordt. 

In ons assortiment zijn er ook brandwerende hollewanddozen en centraaldozen verkrijgbaar. Deze zijn rood van kleur en hebben onderin brandwerend materiaal en voldoen daardoor aan de veiligheidseisen van NEN10. Ook hebben we verschillende soorten en maten toebehoren voor de Hafobox producten. Zo bieden wij bijvoorbeeld verhogingsringen, haakdeksels en aftekengereedschap aan. 

Hierbij houdt het nog niet op: in het assortiment van ABB Haf vindt u ook nog kabeldozen, montageplaten, onderbakken, lasdozen, 4-voudige wandcontactdozen, connectordeksels en kabel- en buisinvoerstukken.


Abb haf producten