Legrand
Specialist in energiedistributie, datanetwerken en deurcommunicatie
Bekijk alle producten

Legrand

Legrand is een ware multinational met vestigingen in meer dan 60 landen. In 1904 is het bedrijf overgenomen door Frédéric Legrand. Waar het bedrijf zich eerst focuste op porseleinen servies, begon het bedrijf vanaf dat moment met het produceren van elektrische schakelaars van porselein en buxus. Langzamerhand werd het assortiment uitgebreid naar een omvangrijker aanbod in elektrische apparatuur. 

Legrand heeft als missie om het installeren en gebruiken van de aangeboden producten te vereenvoudigen. Dat willen zij bereiken door het produceren en verbeteren van hun systemen en diensten. Zij zijn medeverantwoordelijk voor de verbetering van energieconsumptie, veiligheid en design binnen gebouwen.

Lees meer

Legrand blogberichten

Maak kennis met de Plexo schakelmaterialen serie van Legrand. Dit schakelmateriaal is met haar beschermingsgraad IP55 bestand tegen weer en wind. Daarnaast is het Plexo schake...
Lees meer

BTicino

Bticino, van oorsprong de grootste fabrikant in elektrische apparatuur van Italië, werd in 1989 onderdeel van de Legrand Group. Zij richten zich voornamelijk op het ontwikkelen en produceren van schakelmateriaal en woningautomatisering. Doordat zij streven naar innovatie, kan Legrand met trots zeggen dat zij producten met top kwaliteit technologie en design leveren. BTicino heeft een ruim aanbod in binnen- en buitenposten.

BTicino heeft drie verschillende uitvoeringen als we spreken over buitenposten: de Linea 3000, Sfera en Antivandaal. Als u op zoek bent naar een binnenpost, dan heeft BTicino de volgende series voor u: Classe 300, Classe 100 en Hometouch. 

Mosaic

De Mosaic serie van Legrand varieert van standaard schakelmateriaal zoals afdekramen, wandcontactdozen en draaidimmers tot vingerafdruk lezers, noodstroom voorzieningen en noodstopschakelaars.

De producten uit deze range zijn van meerdere voordelen voorzien. Zo zijn ze zeer gemakkelijk en snel te installeren, hebben ze meer dan 200 functies en zijn ze op verschillende wijzen te installeren. U kunt het Mosaic schakelmateriaal in wandgoten, energiezuilen, vloeren, bureaus en muren monteren. Het schakelmateriaal is enkel in twee zeer universele tinten verkrijgbaar, namelijk in het wit en aluminium. 

In deze range vindt u ook de Legrand hollewanddozen, die de naam Batibox hebben gekregen. Deze Batiboxen/Batiboxes zijn verkrijgbaar in 1 tot 6 modules breed. Voor elk type wand bruikbaar. Meervoudige kunnen horizontaal en verticaal gemonteerd worden.

P31

De P31 range van Van Geel/Legrand bestaat o.a. uit kabelgoten, wandgoten, wafelgoten, vervalstukken, stijgstukken en bochtstukken. Kabelgoten zorgen voor bescherming van uw bedrading en kabels in bijvoorbeeld vochtige omgevingen. 

De kabelgoten van Legrand zijn aan verschillende punten te herkennen. Zo zijn de producten schroefloos te monteren, hebben ze een moderne vormgeving met eenvoudige perforatiepatronen en hebben ze een compleet pakket aan hulpstukken. 

Al deze kenmerken zorgen voor een boel voordelen. Bij Legrand heeft u garantie op montagegemak, daarnaast kunt u uw bekabeling op vele manieren netjes opruimen. Bovendien heeft u minder onderdelen nodig, zodat u efficiënt en in minder tijd kunt monteren. 

Legrand producten

Downloads