Schakelmateriaal: wit, maar toch anders

2 Apr 2019

Verschillende tinten en beschrijvingen


Schakelmateriaal komt voor in veel verschillende kleuren en vormen. Al jaren is de kleur wit het populairst. Het juiste, witte schakelmateriaal bestellen lijkt eenvoudig, maar blijkt toch ingewikkelder te zijn dan u op het eerste gezicht zou verwachten. Wit komt voor in verschillende gradaties en wordt bovendien door de verschillende fabrikanten van schakelmateriaal anders omschreven. Via een beeldscherm de juiste kleur wit kiezen, kan dan tegenvallen. In dit blog zetten we de verschillen en overeenkomsten graag voor u op een rij, zodat u eenvoudig schakelmateriaal in de juiste kleur kunt aanschaffen.

De verschillende merken benoemen dezelfde tint wit anders, maar de RAL nummers komen wel overeen. Om het duidelijker te maken, hebben we een tabel gemaakt van de verschillende tinten wit per merk, met het daarbij behorende RAL nummer.Variantenwit-schakelmateriaal-versie 2

Beschrijving van de tinten wit


Zoals in bovenstaand tabel te zien is, zijn er drie RAL kleuren wit die in ons assortiment voorkomen, namelijk de nummers: 1013, 9010, 9016. Maar hoe zijn deze tinten wit per RAL nummer nou eigenlijk het beste te herkennen?

  • 1013, parelwit: deze kleur heeft ook vaak de naam crème wit. Ondanks de naam 'wit', valt deze kleur eigenlijk onder de geeltinten.
  • 9010, zuiverwit: de naam zegt het eigenlijk al: 'zuiver' wit. Deze kleur wordt gezien als puur wit.
  • 9016, verkeerswit: deze witte kleur, heeft een grijs accent.


Tips


  • Goed om te weten: een kleur ziet er op ieder beeldscherm anders uit. Zo kan de kleur een stuk donkerder of lichter uitvallen dan in werkelijkheid het geval is. Als u een product aanschaft via onze website, controleer dan altijd eerst het RAL nummer. Deze vindt u onder het kopje specificaties.


  • Wilt u wit schakelmateriaal bij een witte tegel? In dit geval kiest u het beste voor de RAL kleur 9016. De ralkleur 9010 is in dit geval meestal te geel.


Categorieën