Gira gebouwentechniek
Comfort, veiligheid en energiebesparing.
Bekijk alle producten

Gira

Gira heeft een zeer divers assortiment op het gebied van de huisinstallatie. Denk hierbij aan schakelmateriaal, schitterende series met bedieningselementen, deurcommunicatiesystemen, hand- en wandzenders en bussystemen. Kernwoorden voor Gira producten zijn kwaliteit, betaalbaarheid en comfort. 

Lees meer

Gira blogberichten

Wilt u zien wie er voor de deur staat en goede kwalitatieve gesprekken voeren? Het gira deurcommunicatiesysteem biedt veel mogelijkheden en past bij het schakelprogramma van...
Lees meer
Geaarde stopcontacten zijn belangrijk voor de veiligheid in de woning. Indien er bijvoorbeeld slijtage aan de bedrading van een apparaat met een metalen behuizing (bijvoorbeel...
Lees meer

Al meer dan 111 jaar stelt Gira hoge eisen als het draait om de kwaliteit van de producten op het gebied van de huisinstallatie. Zij halen het uiterste uit hun producten door te kiezen voor de juiste materialen met een kwalitatieve afwerking. Gira is meerdere malen beloond voor haar onderscheidende producten bij diverse designwedstrijden. 

Gira beschikt over een breed aanbod producten op het gebied van de elektrotechnische installatie zoals een verscheidenheid aan schakelaars, knoppen en afdekkingen. Daarnaast is het merk gespecialiseerd in producten zoals deurcommunicatie, hand- en wandzenders en bussystemen.  

Gira Standaard 55

De Standaard 55 serie van Gira valt bij de meeste mensen erg in de smaak. De producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn daardoor veilig, efficiënt en comfortabel. Een prachtig design, geschikt voor moderne én zakelijke omgevingen. 

Daarnaast zijn consumenten ook erg gesteld op deze serie door haar universele toepasbaarheid. De producten zijn in drie zeer toegankelijke kleuren uitgebracht: zuiver wit glanzend, zuiver wit mat, crème wit glanzend

Een perfecte match voor de Standaard 55 afdekramen zijn de System 55 bedieningselementen. De System 55 range is echter een universele serie die aansluit op alle afdekramen en basiselementen van Gira. Het modulaire systeem biedt wel meer dan 300 verschillende functies.

 Gira E2

De Gira E2 serie is een combinatie van een strak, minimaal design met zeer intelligente technologie. De uniforme designs van het schakelmateriaal zorgen voor een nauwkeurige afwerking van iedere ruimte. Deze elegante afdekramen en basiselementen zijn te verkrijgen in vijf verschillende tinten: zuiver wit glanzend, zuiver wit mat, aluminium, antraciet en zwart mat.

De serie barst van de voordelen. Zo zijn de producten gemaakt van breukvast, UV-bestendig en hoogwaardig kunststof, Thermoplast. Daar komt nog bovenop dat het goed schoon te houden is, doordat het eenvoudig te reinigen is. Het schakelmateriaal is erg makkelijk te verwisselen. Zo kunt u eenvoudig de uitstraling van uw ruimte veranderen door een afdekraam van een andere kleur te monteren. Hierbij heeft u keuze uit verscheidene Gira programma’s: Standaard 55, E3, Event en Esprit. 

Basiselementen

Voor een werkende set heeft u in totaal drie dingen nodig: een basiselement, een bedieningselement en een afdekraam. Het basiselement is onmisbaar in een complete set, dit is namelijk het werkende onderdeel. Dit element kunt u vervolgens combineren met een afdekking naar keuze. 

Een aantal verschillende Gira basiselementen zijn installatieschakelaars, wipschakelaars, drukcontacten, jaloezieschakelaars, gloeilampdimmers, UAE datacontactdozen, netwerkaansluitdozen en luidsprekerschakelaars. 

Gira producten