Niko Schakelmateriaal
Niko laat gebouwen beter voor jou werken.
Bekijk alle producten

Niko

Niko ontwerpt elektrotechnische oplossingen die gebouwen beter laten werken voor iedereen die erin leeft en werkt. Door minder energie te verbruiken, lichtcomfort en veiligheid te verhogen en door alle toepassingen naadloos te laten samenwerken. Gebouwen met Niko zijn efficiënter, laten zich controleren vanaf afstand en interageren binnen grotere ecosystemen. Niko is een Belgisch familiebedrijf uit Sint-Niklaas met 600 werknemers en 11 Europese vestigingen. Bij Niko stellen ze zich elke dag slechts één vraag: ‘Hoe kunnen we gebouwen beter laten werken voor jou?’

Lees meer

Niko blogberichten

Geaarde stopcontacten zijn belangrijk voor de veiligheid in de woning. Indien er bijvoorbeeld slijtage aan de bedrading van een apparaat met een metalen behuizing (bijvoorbeel...
Lees meer

Niko is van oorsprong een Belgisch familiebedrijf en in België marktleider op het gebied van schakelaars en stopcontacten. Tegenwoordig beschikt Niko over 11 Europese vestigingen met in totaal ruim 600 werknemers.

Niko werkt vanuit het gedachtengoed om doormiddel van elektrotechnische oplossingen, gebouwen beter te laten functioneren voor iedereen die erin leeft en werkt. Niko werkt dan ook aan oplossingen voor het beperken van energiegebruik, het continu verbeteren van lichtcomfort, het verhogen van veiligheid en bovendien het naadloos laten samenwerken van alle toepassingen.

Gebouwen met Niko systemen zijn efficiënter, laten zicht controleren vanaf afstand en interageren binnen grotere ecosystemen.  

Bij Niko staat één vraag centraal; Hoe kunnen we gebouwen beter laten werken voor jou?

Vanuit deze vraag worden er innovatieve producten ontwikkeld. Hierbij valt te denken aan schakelmateriaal, woningautomatisering, detectoren, verlichting & sturing en deurcommunicatie systemen.


Niko producten

Downloads