Glazenhuis Buitenpost

4 Dec 2013
Geïnspireerd door het 3FM Serious Request evenement wat dit jaar in Leeuwarden plaats vindt, organiseert de lokale Buitenposter “Stichting de kleine Waker” het Glazen Huis Buitenpost.
Net als in het ‘echte Glazen Huis’, zullen de dj’s 3 dagen lang het Glazen Huis Buitenpost bewonen en een radiomarathon uitzenden. De radio- uitzending is in de omgeving van Buitenpost te beluisteren via de frequentie 107.4 FM en wordt daarnaast gestreamd via de regionale nieuwssite www.waldnet.nl.

De doelen


Het evenement wordt georganiseerd om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het 3FM Serious Request thema ‘kinderen en diarree'. Jaarlijks sterven wereldwijd 800.000 kinderen onnodig aan de gevolgen van diarree.
Naast het hoofdthema zal ook een deel van de opbrengst beschikbaar worden gesteld aan een tehuis voor demente bejaarden in Bulgarije, waar de stichting al langere tijd aan verbonden is.
Het geld wordt ingezameld door verzoeknummers tegen betaling te draaien en verschillende lokale bedrijven aan het evenement te verbinden. Omdat wij in Buitenpost gevestigd zijn en het evenement een warm hart toedragen hebben we ons ook verbonden aan dit spektakel.

Het evenement


Donderdag 5 december zal burgemeester Germ Gerbrandy om 14.00 uur het startschot geven voor het driedaagse evenement en de vijf dj’s opsluiten in de tijdelijke studio op het Christinaplein in het centrum van Buitenpost. De dj’s zullen tot zaterdagavond muziek draaien voor het goede doel en een gevarieerd aanbod van artiesten zal de studio bezoeken voor live optredens. Artiesten die toegezegd hebben het evenement te ondersteunen zijn o.a. Henk Wijngaard, Piter Wilkens, Taeke van der meer, Lytse Hille, de Doelleazen. Vrijdagavond zal Piet Paulusma ter plaatse het weer presenteren voor SBS en vanaf 19.00 een uur platen draaien met de dj’s.

opbouwhuissneak-preview

Zaterdag 7 december wordt het centrum van Buitenpost omgetoverd in een grote kerstmarkt met ruim 80 kramen. Deze kerstmarkt is te bezoeken van 14.00 uur tot 20.00. Na afloop van de kerstmarkt zal het Glazen Huis Buitenpost de feestelijkheden afsluiten met een spetterend slot!
Het complete programma is te vinden op de website van Stichting de Kleine Waker.

Verwarmde tent


Bezoekers van het Glazen Huis Buitenpost kunnen het spektakel op de voet volgen in de verwarmde tent naast de studio. Hier wordt vrijdag vanaf 17.00 uur ook de V.I.P. Network Party voor bedrijven georganiseerd met een veiling voor de goede doelen. Hierbij zullen uiteraard ook medewerkers van Elektrobode aanwezig zijn. Bij de tent staan vlaggenmasten met daarin vlaggen van de partners van het evenement en logo’s van partners en sponsoren worden getoond op de verschillende televisieschermen in de tent.