Ding dong, is er iemand thuis?

5 Oct 2015

Met een deurbel kan iemand kenbaar maken dat hij/zij voor de deur staat. Voordat de deurbel werd uitgevonden, maakte men gebruik van een deurklopper op de voordeur. In de 19e eeuw werd de elektrische deurbel uitgevonden. Tegenwoordig zijn de deurbellen steeds luxer en kunnen ze meer dan alleen aangeven dat er iemand voor de deur staat. Wij leggen u in dit blog graag meer uit over de verschillende soorten deurbellen.


Draadloze deurbel


Er wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een draadloze deurbel. Deze is namelijk makkelijk te installeren, omdat er niet gewerkt hoeft te worden met kabels. De drukker en de ontvanger zijn allebei voorzien van een batterij. Door middel van een radiosignaal wordt er verbinding gemaakt tussen de drukker, die aan de buitenkant van het huis is bevestigd, en de ontvanger in het huis. Een ander voordeel van een draadloze deurbel is dat u zelf kan bepalen waar u de ontvanger op wilt hangen. Zo kunt u de ontvanger bijvoorbeeld in de woonkamer ophangen, zodat u zeker weet dat u de bel hoort. Als u een draadloze deurbel aanschaft, moet u wel rekening houden met de afstand tussen de drukker en de ontvanger. Dit omdat de afstand tussen de drukker en de ontvanger niet te groot moet zijn (maximaal tussen de 150 en 200 meter) in verband met het bereik.Bedrade deurbel


Naast een draadloze deurbel, kunt u ook kiezen voor een bedrade deurbel. Deze deurbellen werken vaak op een lage spanning. Omdat de netspanning in Europese huizen 230 volt is, en een deurbel zo'n hoge spanning niet aan kan, moet u gebruik maken van een beltransformator. Een beltransformator zorgt er namelijk voor dat de deurbel de juiste hoeveelheid spanning krijgt, vaak 8 Volt. De beltransformator kan geplaatst worden in de groepenkast. Houd bij een bedrade deurbel rekening met de ruimte tussen de beldrukker en de ontvanger in verband met de bedrading die deze afstand moet overbruggen.


De moderne deurbel


Tegenwoordig worden er steeds meer deurbellen op de markt gebracht met verschillende functies. Bijvoorbeeld deurbellen met een ingebouwde camera of intercom. Als er een camera bevestigd is bij de drukker, kan men op een scherm het camera beeld bekijken. Zo kan er in één opslag gezien worden wie er voor de deur staat. Naast dat het prettig is om te zien wie er voor de deur staat, verhoogt het natuurlijk ook de veiligheid.


Hangt u deurbel op een plek waar deze niet opvalt in het donker? Maak dan gebruik van een verlichte deurbel. Doordat de deurbel verlicht is, zal uw bezoek de drukker altijd kunnen vinden.
Kan uw bezoek de drukker wel vinden, maar weten ze niet zeker of ze bij het goede huis staan? Maak het duidelijk door middel van de beldrukker met naamkader. Als de drukker nog steeds niet goed zichtbaar is, kunt u ook kiezen voor een verlichte beldrukker met naamkader.


Ons assortiment


Opzoek naar een draadloze, bedrade of verlichte deurbel? Wij verkopen verschillende soorten deurbellen en benodigdheden. Wij verkopen schellen, gongen, zoemers, signaalhoorns, beltransformatoren en beldrukkers. Deze verkopen wij vooral van de bekende merken Friedland en Grothe.

friedland-evo-150m-draadloze-wit-deurgong-set-433mhz-d3203_d3003-11400250title=

Uitgelicht


Een product welke ook echt in het rijtje moderne deurbellen thuishoort, is de EVO+ van Friedland. Deze gong is een uitkomst voor slechthorenden. U kunt de gong bevestigen in het stopcontact en zodra er iemand op de bel drukt, begint er een licht te knipperen op de gong. Naast dat de gong een lichtsignaal geeft als er wordt aangebeld, kan er gekozen worden voor 6 verschillende melodieën van CD kwaliteit.